Pankar

Pohjan Veikkojen Plan-kummilapsi Pankar Binjamin Some asustaa äitinsä, siskonsa ja veljensä kanssa Ioban alueella Burkina Fasossa. Pankar on syntynyt vuonna 1997 ja Pohjan Veikot on tukenut häntä vuodesta 2008.

  • [Burkina Faso]

    Burkina Faso kartalla. Kuva: Wikimedia Commons

Pohjan Veikkojen lahjoittama tuki käytetään mm. Pankarin kotikylän asuinolojen parantamiseen, lasten rokottamiseen ja puhtaan juomaveden takaamiseen. Plan on myös kouluttanut Pankarin asuinalueelle ammattimaisia terveystyöntekijöitä ja hankkinut koulutarvikkeita lapsille sekä kouluttanut alueen aikuisia lasten oikeuksista.

Pohjan Tähden Obaman kuulumisia –palstalta voit lukea lisää Pankarin edesottamuksista sekä hänelle lähetetyt kirjeet. Toimintaryhmät voivat myös kirjoittaa Pankarille ja lähettää kirjeensä (ja/tai kuvia) osoitteeseen:

  • [Pankar]

    Pankar huhtikuussa 2011. Kuva:

Tietoa Planista

Plan on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö. Plan on Suomen suurin kummijärjestö ja yksi Suomen viidestä suurimmasta kehitysyhteistyöjärjestöstä. Kehitysyhteistyö suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä paikallisten kanssa, ja myös lapset ovat mukana päätöksenteossa ja toiminnan kehittämisessä.