[Väre]

Oululainen partio 100 vuotta

Oululaisen partion ja kolmen Oulun vanhimman lippukunnan - Pohjan Veikkojen, Oulun Valppaiden ja Oulun Metsänkävijöiden - juhlavuosi käynnistyi vuoden vaihteessa, kun Partioaitan viereiseen Nordean vitriiniin sytytettiin kolme myrskylyhtyä juhlavuoden alkamisen merkiksi. Myrskylyhdyt palavat vitriinissä läpi vuoden. Huhtikuussa oululaisen partion historia näkyi juhlanäyttelynä Oulun kaupunginkirjastolla 12. - 30.4. ja 17.8. kutsuimme kaupunkilaiset kanssamme yhteiselle iltanuotiolle IsoNuotio-tapahtumaan Taiteiden yöhon Lammassaareen! Iltanuotiolla vierailikin 750 oululaista.

100-vuotisjuhlaleiri

Pohjan Veikkojen 100-vuotisjuhlaleiri järjestettiin 11. - 19.7.2017 Lapinhämeen leirikeskuksessa, Saariselän lähistöllä. Juhlaleirin teemana oli Pohjan Veikkojen ja Suomen historia.

100-vuotisjuhla

Pohjan Veikkojen 100-vuotisjuhlaa vietettiin lauantaina 8.4. Madetojan salilla. Katso kuvia juhlasta.

Juhlavuosi viikkotoiminnassa

Juhlavuosi näkyy myös ikäkausien kokouksissa pitkin vuotta. Keväällä tarkasteltiin Pohjan Veikkojen ja oululaisen partion historiaa, valmistauduttiin juhlaan ja juhlaleiriin. Syyskaudella kaikki osastot tutustuivat Pohjan Veikkojen historiaan Amazing Ynni -tapahtumissa. Viikkotoiminta huipentuu Juhlavuoden päätöskekkereihin 6.12. klo 13-15 Ynnillä.

Juhlavuoden merkki Väre

[Väre]

Kun pisara putoaa veden pintaan se synnyttää ympärilleen kasvavia väreitä. Ajatus juhlavuoden merkissä on sama kuin pisaran ympärille kasvavissa väreissä. Merkki kasvaa juhlavuoden edetessä, sillä jokainen osa on oma irrallinen merkkinsä ja ne saa juhlavuoden eri tapahtumista. Jokainen jäsen saa keskimmäisen pyöreän merkin. Seuraavan sinisen väreen saavat juhlaan osallistuvat partiolaiset ja Pohjan Veikkojen ystävät. Vihreän väreen saavat juhlaleiri Vuolalle innostuneet. Partionsinisen väreen saavat kaikki Pohjan Veikkojen ikäkausien viikkotoimintaan vuonna 2017 osallistuneet ja sitä toimintaa mahdollistaneet.

Merkki symboloi juhlavuotta, joka kasvaa osiaan isommaksi ja väreilee hyvää myös tulevaisuuteen. Vuoden teema on vesi, minkä vuoksi merkissä on päävärinä sininen. Juhlaleiri Vuolan merkki on kuitenkin luontoa ja kasvua symboloivan vihreä. Ollaanhan leirillä luonnon keskellä kasvamassa henkisesti enemmän kuin koko vuonna. Merkin on suunnitellut juhlavuositoimikunta.

Merkin ompeluohje

[Suomi 100 -tunnus]